Çarşambaspor 2-0 Öne Geçtiği Finalde Yıkıldı: 3. Lig Hayali Tartışmalı Kararlarla Sona Erdi

Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play-Off Finali’nde Çarşambaspor, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Bitlis Spor 1916 FK’ya uzatmalar sonunda 3-2 mağlup olarak TFF 3. Lig’e yükselme fırsatını kaçırdı. Karşılaşmaya damga vuran hakem kararları ise maçın önüne geçti.

Final mücadelesine etkili başlayan yeşil-beyazlı ekip, henüz 6. dakikada Batuhan Ayvaz’ın golüyle öne geçti. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Çarşambaspor, 40. dakikada Yakup Alkan’ın ortasında bir kez daha sahneye çıkan Batuhan Ayvaz’ın golüyle farkı ikiye çıkardı.

Ancak maçın kırılma anı ilk yarının son bölümünde yaşandı. Karşılaşmanın hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy, 45. dakikada Bitlis Spor 1916 FK lehine penaltı kararı verdi. Karar, Çarşambaspor cephesinde büyük tepkiyle karşılanırken, Ümit Koz penaltıyı gole çevirerek farkı bire indirdi. Bu golün ardından moral bulan Bitlis temsilcisi, ilk yarının uzatma dakikalarında Tolga Keskin’in kaydettiği golle skoru 2-2’ye getirdi.

İkinci yarıda iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koyarken, 71. dakikada Çarşambasporlu Berat Vardal’ın kırmızı kart görmesi karşılaşmanın en çok tartışılan anlarından biri oldu. Yaklaşık 50 dakika boyunca 10 kişi mücadele eden Çarşambaspor, eksik kadrosuna rağmen direncini korumayı başardı.

Bitlis Spor 1916 FK’nın 77. dakikada Serkan Bozkurt ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılırken, normal sürede başka gol çıkmayınca mücadele uzatmalara taşındı.
Uzatmaların ilk devresinin son anlarında, 105+1. dakikada Ümit Koz bir kez daha sahneye çıktı ve takımını 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda skoru koruyan Bitlis Spor 1916 FK, sahadan galibiyetle ayrılarak TFF 3. Lig’e yükselen taraf oldu.
Karşılaşmanın ardından Çarşambaspor cephesinde özellikle verilen penaltı ve kırmızı kart kararları büyük tartışma yarattı. Yeşil-beyazlı taraftarlar ve kulüp camiası, hakem yönetiminin maçın sonucuna doğrudan etki ettiği görüşünü dile getirirken, Çarşambaspor 3. Lig hayalini bir sonraki sezona bırakmak zorunda kaldı.


















