Çarşamba Belediyesi’nde yapılan encümen üyeliği seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) içinde krize yol açtı. Gizli oylamada AK Parti’nin adaylarından birinin liste dışı kalması, parti içinde “fire” tartışmasını beraberinde getirdi.
Gizli Oylamada Sürpriz Sonuç
Belediyenin nisan ayı olağan meclis toplantısında gerçekleştirilen seçimde, 3 kişilik encümen üyeliği için adaylar belirlendi. AK Parti grubu adına Hasan Öneği, Erdoğan Terzi ve Ahmet Sezgin (Milliyetçi Hareket Partisi) aday gösterildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Hüseyin Işıldak’ı aday çıkardı.
Gizli oylama sonucunda Erdoğan Terzi 25 oy, Ahmet Sezgin 20 oy ve Hüseyin Işıldak 17 oy alarak encümene seçildi. AK Parti’nin diğer adayı Hasan Öneği ise 14 oyda kaldı ve liste dışı kaldı.
Cumhur İttifakı’nda “Fire” Şüphesi
Seçim sonucu, Cumhur İttifakı içinde oy kaybı yaşandığı iddialarını gündeme getirdi. AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan ittifakın mecliste çoğunlukta olmasına rağmen, CHP’li adayın encümene girmesi dikkat çekti.
CHP’li Işıldak ile AK Partili Hasan Öneği arasındaki 3 oy farkı, “hangi partiden fire verildi?” sorusunu gündeme taşıdı. MHP grubunda fire olmadığı öne sürülürken, tartışmalar AK Parti içinde yoğunlaştı.
İl Yönetimi Harekete Geçti
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’nin, CHP’li adaya oy veren meclis üyelerinin tespit edilmesi için çalışma başlattığı öğrenildi. Köse’nin, ilçe yönetiminden detaylı rapor istediği belirtiliyor.
“Yanlış Aday” Eleştirisi
Parti içinde bazı meclis üyeleri ise sonucu sürpriz olarak görmediklerini ifade etti. Hasan Öneği’nin her dönemde aday gösterilmesinin rahatsızlık yarattığı ve aday tercihinin hatalı olduğu yönünde yorumlar yapıldı.
Gözler İlçe Yönetiminde
Yaşanan gelişmelerin ardından, İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı ve grup yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu. İl Başkanı Mehmet Köse’nin konuyla ilgili genel merkeze rapor sunacağı ifade ediliyor.


Yorumlar kapalı.